2014/09/25

Conferència 25/9/2014 Mataró & Marauder

L’incident aeri de l’any 1944 a Mataró: el misteri del Marauder 

 


Març de 1944, en plena II Guerra Mundial un avió de les Forces Aèries del Regne Unit (RAF) es va estavellar en front de les costes de Mataró i van morir tots els seus ocupants. Aquell fet, en aparença completament menor en el context de l’època, acabaria provocant un replantejament en l’estratègia armamentística dels Nazis i, de retruc, ajudaria a precipitar la fi de la guerra.


El incidente aéreo del año 1944 en Mataró: el misterio del Marauder

 Marzo de 1944, en plena II Guerra Mundial un avión de las Fuerzas Aéreas del Reino Unido (RAF) se estrelló frente a las costas de Mataró y murieron todos sus ocupantes. Aquel hecho, en apariencia completamente menor en el contexto de la época, acabaría provocando un replanteamiento en la estrategia armamentística de los Nazis y, de rebote, ayudaría a precipitar el fin de la guerra.

 

The 1944 air incident in Mataró: the mistery of the Marauder


March 1944, during World War II an aircraft of the Air Force of the United Kingdom (RAF) crashed in front of the coast of Mataro and all its occupants were killed. That fact apparently completely minor in the context of the time, eventually caused the reconsideration of the Nazis arms strategy and, in turn, helped in precipitating the end of the war.

 
Conferència en el marc de la Festa al Cel de Barcelona-Mataró.
A càrrec de Pere Serra de Argila, historiador i membre de la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya.
Col·labora: Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya.
Organitza: Biblioteques de Mataró – Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró
Dijous 25 de setembre
19.30 h
Biblioteca Pompeu Fabra

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada